Hobart varmegenvinding og varmepumpe.
 
Tilvalg til CS og CN:
 
Varmegenvinding - Climate  
Som ekstra tilbehør til alle tunnelmaskiner, tilbyder Hobart varmegenvinding med kondensor (CP leveres med integreret varmegenvinding).
Varmegenvindingen virker ved, at varmen i maskinen, genbruges til at opvarme det indkomne kolde friskvand til brug i slutskyllet. Ved brug af denne varmekilde, kan der spares helt op til 8,5 kW/T,  alt efter model:
 
• Ecomax  modeller ca. 6,5 kW/t
• Profi modeller ca. 7,5 kW/t

Udover at genvinde varmen, afkondenseres den varme afgangsluft fra maskinen, og nedkøles til ca. 32° C., hvorved et bedre arbejdsklima sikres i opvaskerummet.
 
 
Tilvalg til CN og CP:
 
Varmepumpe - Climate PRO 
Hobarts varmepumpe genbruger den tilbageværende energi fra den varme luft, efter varmegenvindingen. En kompressor bruges til at sikre effektivt varmegenvinding, så den totale mængde af den genvundne energi, kan varme både det indkomne varme- og kolde vand yderligere op, end ved valg af kun varmegenvinding. Den innovative teknologi reducerer energiforbruget med yderligere:

• Profi 11,5 kW/t
• Premax 10,5 kW/t

Udover kondensor har varmepumpe også integreret kølefunktion, som nedkøler den varme afgangsluft til 22° C. Luften kan derfor blæses direkte ud i lokalet, i stedet for at det skal suges ud via dyrt ventilationssystem.